Omdat uw woning een bescherming op maat verdient

Of u nu bouwt of verbouwt, woont in een huurhuis of een appartement koopt, een woning is een kostbaar bezit dat we koesteren. Meestal hebt u tijd nog moeite gespaard om het u er zo comfortabel mogelijk te maken. Zowel het gebouw als de inhoud wilt u goed verzekerd hebben, zodat u op beide oren kan slapen. De term brandverzekering is eigenlijk achterhaald, u bent immers voor veel meer gedekt dan voor brandschade alleen.

Hoeveel premie?

De premie die u betaalt is afhankelijk van de waarde van het onroerend goed en de inboedel. Ofwel bepaalt u de waarde zelf, ofwel volgt u een evaluatierooster. In het eerste geval loopt u het risico dat u te laag verzekerd bent. Door het gebruik van een evaluatierooster past de maatschappij bij wanneer het verzekerd bedrag te laag zou zijn. Wij helpen u graag met het bepalen van de juiste verzekerde waarde.

Belangrijk om goed verzekerd te blijven is dat u de waardevermeerdering van de woning meldt. Bijvoorbeeld bij de bouw van een nieuwe veranda, uitbreiding van de inboedel, ...

Wanneer verzekeren?

Dit bepaalt u zelf. Wij raden echter aan dat u dit doet vanaf het moment dat het huis winddicht is. Doorgaans is het geschikte moment, als er op de werf voor het eerst gebruik wordt gemaakt van brandbare materialen.. Deze verzekering is wettelijk niet verplicht, toch kan u in de praktijk verplicht worden een brandverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld als u een hypotecaire lening afsluit of wanneer u een huurcontract aangaat.